пятница, 28 ноября 2014 г.

Короткий перепочинок обабіч дороги

Що робити, якщо не знаєш, що робити? У мене є універсальний рецепт на всі часи. Охоче ділюсь: читати. Читати щось, що не має жодного відношення до проблеми, яку Ви намагаєтесь  і ніяк не можете розв"язати. Якщо Ви думаєте, що я просто тут опублікую такий собі список "Прочитай-все-і-проблема-зникне", то Ви помиляєтесь. Я читаю будь-що: огляд культурних подій в столиці може допомогти, або улюблена книга "всіх часів" - "1984", або збірка віршів Пауля Целана. Та навіть кулінарна книга "Українські страви" - допомогти може будь-що. Головне - читати уважно і думати про зміст прочитаного. В такі моменти відбувається те, що в наближених до ІТ колах називається "очищення регістрів". Перевантажена, а тому повільна і неефективна пам"ять, очищується і через певний проміжок часу Ви знайдете відсутній елемент паззла і , як наслідок - рішення проблеми.
Кілька тижнів тому я знайшла ефективне математичне рішення для конкретного практичного випадку. Знайшла в навчально-методичному посібнику "Введение в общие цепи Маркова", виданому в 2013 році в РФ.
 Якщо уточнити задачу-зразок відповідно до поставленої мети - математичного моделювання перебігу підвищення кваліфікації педагогічних працівників в умовах, що змінюються з певною періодичністю, можна прорахувати та математивно обгрунтувати періодичність перегляду навчальних планів інститутів післядипломної педагогічної освіти. Самостійно вирішити її поки що не вдається. Тому читаю кулінарну книгу і чаклую на кухні.
Завтра   готую сезонний салат із хурми та вареного буряка, майже як тут

Але тут заливка неправильна :) Я її готую із апельсинового фрешу, меду і гірчиці.
Для цього сік  з половинки стиглого апельсина нагріваю і трохи випарюю, додаю чайну ложку меду і гірчиці за смаком і ще трохи прогріваю.

 А до вказаних в рецепті складових додаю трохи кедрових горішків та сиру фета. Ну і жодного уксусу. Екпериментуйте!


Якщо  завтра салат не допоможе -  в понеділок піду до колеги-математика. Навіть вже знаю, до кого саме. Співпраця - це дуже класна штука. Так само як і перепочинок з невеличким пікніком надодачу.


Комментариев нет:

Отправить комментарий