пятница, 9 сентября 2016 г.

Як представити себе світовій науковій спільноті?

Після тривалої перерви повертаємось до  блогу і до того, як же  позиціонувати себе у науковому світі і що для цього потрібно.
Я не буду акцентувати увагу на питання , чи повинен науковець  спочатку відбутись як дослідник, і лише потім просувати свої напрацювання. Як на мене, такий  підхід спірний, але поки що цю дискусію важаю за необхідне відкласти.
Отже, незалежно від того, наскільки Ви просунутий користувач Інтернет та відомий на теренах вітчизняної науки дослідник - Вас мають знати у світі.

Неймовірний М.М.Поплавський в одному з інтерв"ю яказав щось на кшталт "Скромність - найкоротший шлях до бідності", тому розповісти про себе варто щонайменше для того, щоб отримати фінансування на дослідження, якого так часто не вистачає.
 До речі, якщо набрати в Google "Поплавський", то пошукова система дає 153 000 посилань за 0,44 секунди.


 (фото взяла тут: ДЖЕРЕЛО)

У більшості науковців показники  (як і доходи) скромніші, тому є над чим працювати.
Відкидаємо зайві сумніви, занйомимось із презентацією та  створюємо для себе аккаунти в різних мережах для науковців та на платформах, що сприяють формуванню наукових зв"язків. НУ і підвищують кількість посилань, за якими можна знайти Ваші праці.

Ідентифікатор науковця в мережі Інтернет - це непоганий інструмент для того, щоб розповісти світовій науковій спільноті про те, чим займається окремий науковець - наприклад, кандидат педагогічних наук Івашньова Світлана Володимирівна - крім того, що сидить в мережі і читає електронні версії паперових журналів у цифрових бібліотеках.

Презентація.


Комментариев нет:

Отправить комментарий