четверг, 18 декабря 2014 г.

Наукові конференції: навіщо вони потрібні?

Сучасні технології широко використовуються в організації та проведенні наукових заходів. Постійно збільшується кількість пропозицій щодо участі в заочних, дистанційних  або інтерне-конференціях - назви бувають різні. Суть при цьому залишається однаковою: Ви надсилаєте матеріали, які організатори поім оприлюднюють   на сайті конференції  та/або у вигляді друкованого збірника. Їхати нікуди не потрібно, доповідь, стаття або тези опубліковані, в списку публікацій є ще один запис.
Якщо Вам пощастило  і на сайті було організовано обговорення доповідей, Ви отримаєте якийсь відгук на Вашу доповідь. Правда найчастіше він буває доволі формальний і користь від нього сумнівна.
Саме тому я намагаюсь брати участь у очних конференціях, де після виступу можна особисто поспілкуватись із колегами, отримати критичні зауваження, які найчастіше стимулюють подальші пошуки.
Нажаль, це не завжди можливо -  це і фінансові витрати, і організаційні проблеми, бюрократичні незручності (відрядження або відпустка за власний рахунок, необхідність перенесення занять, якщо Ви викладач, оформлення всіх паперів).  Але якщо у Вас є вибір - краще їхати особисто.
У листопаді-грудні подала заявки на участь трьох конференціях, поїхала ж лише на одну - в Дніпропетровськ.
Від неї - дуже позитивні враження саме завдяки встановленим контактам із колегами з інших регіонів.
Про те, що не поїхала на дві інші - дуже шкодую. Але - маю публікації та сертифікати.
Кожна медаль має зворотну сторону....



Комментариев нет:

Отправить комментарий